Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Regionen i nytt projekt – vill återuppliva gamla ödehus

Kronoberg • Publicerad 3 mars 2022
Arkivfoto.
Arkivfoto.Foto: Christian Hylse

Region Kronoberg har påbörjat ett projekt som utforskar möjligheterna med obebodda tomma hus och lokaler i hela länet. Förhoppningen är att i framtiden kunna tillgängliggöra ödehusen för privatpersoner och företagare och att bidra till en levande landsbygd.

Genom att undersöka potentialen av det som finns i dag ökar man dessutom möjligheterna till att vårda och utveckla de kulturvärden som finns på dessa platser, menar regionen.

Annons

Enligt Region Kronoberg har intresset för att flytta från de större orterna till de mindre ökat, framförallt hos yngre och barnfamiljer. Småland är det landskap i landet som flest människor skulle kunna tänka sig att flytta till, vilket ligger till grund för projektet.

Arbetet sker i samverkan med länets åtta kommuner. Projektledare för projektet är Robert Danielsson, nyligen utsedd av riksorganisationen Hela Sverige ska leva till ”Årets Landsbygdsutvecklare”.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons