GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Svenska
  2. العربية

Regionen rekryterar fler smittspårare

Kronoberg • Publicerad 11 januari 2022
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Elvedin Basic

Region Kronoberg anställer fler personer som ska arbeta med smittspårning i länet. Detta för att möta den ökade smittspridningen och att fler provtar sig.

– Förra veckan arbetade fem-sex personer med smittspårningen. I dag är det ett 20-tal medarbetare, säger Yvonne Hellsten som samordnar arbetet, till Smålandsposten.

Det är framförallt undersköterskor och sjuksköterskor som är timanställda inom regionen sedan tidigare som har rekryterats till smittspårare.

Om behovet för smittspårning skulle öka ytterligare är regionen redo att anställda fler. Tidigare under pandemin har uppemot 40 personer jobbat med att smittspåra.

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.