GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Svenska
  2. العربية

Regionen ryter ifrån: ”Helt oacceptabelt och oetiskt”

Region Kronoberg har fått indikationer om att arbetsgivare uppmanar sina anställda att ljuga om att de tillhör riskgrupper för att gå före i vaccinationskön.
Lena Andersson Nazzal
Lena Andersson Nazzal
Foto: Filip Sjofors

Region Kronoberg har tidigare gått ut och berättat att det finns personer som bokar upp vaccinationstid trots att det inte är deras tur i prioriteringsordningen.

– Vi har skärpt till reglerna och har striktare kontroller. Nu måste man styrka rätt ålder eller riskgrupp. Vi är väldigt noga med det och det är ingen ide att försöka boka tid. Du blir avvisad, säger vaccinsamordnare Lena Andersson Nazzal.

Hon berättade under fredagens pressträff att det går rykten om att anställda uppmanas ljuga om att de är i riskgrupp.

– Vi har fått signaler att det finns arbetsgivare som uppmanat anställda att uppge att de är i riskgrupp för att kunna gå före i kön och få en vaccinationstid. Det är helt oacceptabelt och oetiskt. De gör oss väldigt upprörda.