Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Regionen satsar på digital vårdapp

Kronoberg • Publicerad 2 december 2020
.
.Foto: LINNEA RHEBORG

Region Kronoberg satsar på en ny digital kontaktväg, i form av appen Min vård Kronoberg. I appen kan invånare bland annat söka vård, beskriva sina symtom via text och bild eller ha ett videomöte med vårdpersonal och tandläkare.

I pilotprojektet ingår Folktandvården, psykiatrin och vårdcentralerna Dalbo, Lammhult och Centrum. Syftet med pilotprojektet är att skapa en enkel kontaktväg för patienten med hjälp av digitala verktyg.

Annons

– En ökad digitalisering av vården är nödvändig för att vi bättre ska kunna möta invånarnas behov framöver. Därför känns det extra roligt att vi nu är igång och testar en ny digital kontaktväg för våra invånare. Det ska bli spännande att följa pilotprojektet och dess utveckling, säger Roland Gustbée (M), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.

I appen går det bland annat att boka ett videobesök hos en tandläkare. Patienter kan söka vård för flera olika saker som till exempel tandvärk, blåsor och sår i munnen eller problem med visdomständer. Det kan också gälla frågor om barns tänder eller rådgivning.

Appen Min vård Kronoberg finns att ladda ner via App Store och Google Play.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons