Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Regionen ska förbättra väntetiderna i specialistsjukvården

Växjö • Publicerad 24 november 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: EMIL LANGVAD

Region Kronoberg genomför flera insatser för att minska väntetiderna för ett första besök till specialistmottagning och för behandling och operation.

– Vi är glada att i stort kunna erbjuda en god tillgänglighet för kronobergarna, men som en följd av pandemin har väntetiderna ökat inom vissa verksamheter och det vill vi rätta till, säger Roland Gustbée (M), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.

Annons

Bland annat ses flöden inom och mellan verksamheter och sjukhus över och förbättras och bemanningsscheman ska matchas bättre med produktionen. Det blir även extramottagningar i vissa verksamheter och insatser för att erbjuda kronobergare vård i annan region.

– Det handlar framförallt om insatser inom kirurgi, ortopedi, öron-, näsa-, hals, ögon, kvinnoklinik, klinisk fysiologi, bild och funktionsmedicin, anestesi samt vuxenpsykiatri. Men tillgängligheten är en viktig fråga som vi jobbar aktivt med i alla verksamheter, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Roger O Nilsson.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons