Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Regionen ska ha större fokus på vården i nya sjukhusbyggnaderna

Växjö • Publicerad 12 december 2022
Två stora byggprojekt i Region Kronoberg, nya akutsjukhuset i Växjö och en ny vårdbyggnad vid Lasarettet Ljungby.
Två stora byggprojekt i Region Kronoberg, nya akutsjukhuset i Växjö och en ny vårdbyggnad vid Lasarettet Ljungby.Foto: Montage: Arkitema+Link/Liljewall Arkitekter

Regionledningen i Kronoberg har beslutat att bilda ett programkontor som ska ha uppdraget att förstärka arbetet med vårdinnehållet i utvecklingen av Ljungby lasarett och det nya akutsjukhuset i Växjö.

– Vi har så klart haft vården för ögonen även innan denna förstärkning, men det blir lätt ett fokus på själva byggnaden i den här typen av projekt och det vill vi undvika. En annan anledning är att hälso- och sjukvården befinner sig i en genomgripande omställning som förändrar arbetssätt och kommer innebära nya sätt att erbjuda vård. Det kräver att vi har ett extra stort fokus på vårdens innehåll när vi utformar vårdlokaler för framtiden, säger regiondirektör Martin Myrskog.

Annons

Region Kronoberg ska rekrytera en chef för det nya programkontoret, som ska involvera kompetenser från vårdverksamheten och jobba nära tillsammans med projektkontoret för byggnation.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons