Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Regionens vädjan efter gåvorna

Kronoberg • Publicerad 23 december 2020
Roger O Nilsson, hälso- och sjukvårdsdirektör
Roger O Nilsson, hälso- och sjukvårdsdirektörFoto: Bo Ströberg

Många vill visa sin tacksamhet gentemot sjukvården genom att ge gåvor inför jul. I ett pressmeddelande skriver Region Kronoberg att gåvorna är problematiska eftersom medarbetarna enligt både lagar och interna riktlinjer inte får ta emot dem.

Region Kronoberg vädjar till de som vill visa tacksamhet att istället göra det genom att följa de allmänna råden som gäller inför jul.

Annons

– Det kan låta konstigt att man inte kan ta emot en blomma eller ett litet presentkort, men i förlängningen handlar det om förtroendet för våra anställda, och risken att det uppfattas som att de låter sig påverkas i sin tjänst. Tyvärr kan vi inte göra några undantag, Vi är väldigt tacksamma för tanken att man vill göra något fint för alla våra medarbetare som slitit så hårt under detta år. Genom att följa råden kan vi se till att det här vänder nu och att arbetssituationen blir bättre, det vore den bästa gåvan av alla, säger Roger O Nilsson, hälso- och sjukvårdsdirektör.

Region Kronoberg har också tagit fram ett formulär där invånarna kan skicka sin hälsning till sjukvårdspersonalen. Skicka hälsningen här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons