Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Restaurang Syriano börjar servera mat med eld

Växjö • Publicerad 9 mars 2022
Foto: Maha Nasser

Restaurang Syriano öppnade på Verkstadsgatan 18 i Växjö för ett år sedan. Nu introducerar de ett nytt koncept med att servera mat på turkiskt vis, där maten serveras med eld så att elden förblir brinna under maten medan den äts.

– Syriano Restaurant är den enda syriska restaurangen i Kronoberg-regionen. Vi erbjuder bland annat grillar av olika slag, shawarma och bakverk. Nu går vi in i ett nytt koncept, som är metoden att servera mat med eld så att maten förblir varm medan den äts, säger Rami Nasra, restaurangens ägare.

Annons

Ägaren till restaurangen planerar att bygga ut och renovera restaurangen under april månad. Han planerar även att öppna en ny restaurang i Växjö.

– Vi har en plan på att öppna ytterligare en restaurang i Växjö, och vi letar just nu efter en lämplig lokal, som ska ligga i Växjö centrum eller vid Grand Samarkand. Det förväntas också att vi kommer att behöva sex eller sju anställda, säger Rami Nasra.

Rami har erfarenhet av att leda restauranger då han ägde en restaurang i Syrien, men när han kom till Sverige för sju år sedan började han jobba inom hemtjänsten. För ungefär ett år sedan bestämde han sig för att öppna en egen restaurang i Växjö.

– Restaurangbranschen är bra och blomstrar i Sverige, men det är inte lätt och beror på bra service och god mat. När det gäller Växjö blomstrar investeringarna och den är centrum för många kommuner i provinsen. Till exempel Alvesta, Ljungby, Lessebo och även Kalmar. Ibland är det kunder som kommer från Kalmar.

Maha Nasser
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons