Annons

Restaurang varnas – dans utan tillstånd och slarvigt öldrickande

Växjö • Publicerad 3 februari 2023
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Carl Johan Engvall

En restaurang i Växjö centrum varnas nu för att ha brutit mot alkohollagen. Vid kommunens besök upptäcktes både spontandans och öldrickande utanför den godkända serveringsytan.

Sent en kväll i slutet av förra året inspekterade kommunens alkoholhandläggare en restaurang belägen i Växjö centrum.

Annons

Handläggarna kunde på plats konstatera att restaurangen bröt mot sitt gällande serveringstillstånd på tre punkter. För det första var den anställde som var uppsatt som serveringsansvarig inte medveten om att han hade den uppgiften. Dessutom upptäckte handläggarna att två personer drack öl någon meter utanför den godkända serveringsytan. Den tredje bristen som noterades var att flera personer dansade spontant vid en bar, vilket inte är tillåtet eftersom restaurangen inte har något danstillstånd.

”Dansen upptog det mesta av utrymmet framför baren fram till entrédörren … men dansen var inte i sådan omfattning att det orsakade oordning på serveringsstället”, skrev handläggaren i sin rapport efter inspektionen.

Samhällsbyggnadsförvaltningen har nu beslutat att restaurangens ägare slipper undan med en erinran – en slags varning – för att han inte har uppfyllt de gällande kraven för sitt serveringstillstånd och brutit mot alkohollagen.

”Då tillståndshavaren inte tidigare haft upprepade överträdelser får det anses tillräckligt att meddela en erinran”, skriver kommunen i beslutet.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons