Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Restaurangägare försökte våldta anställd och misshandlade sin fru – döms till fängelse

Växjö • Publicerad 4 mars 2024
Polis.
Polis.Foto: ADAM WRAFTER

En restaurangägare i Växjö har dömts till två och ett halvt års fängelse. Han ska ha överfallit och försökt våldta en kvinnlig anställd på restaurangen och även kränkt och misshandlat sin fru i flera års tid.

Mannen döms för försök till våldtäkt, grov kvinnofridskränkning och barnpornografibrott. Han har suttit häktad sedan i oktober efter att en anställd på hans restaurang slagit larm till polisen om att han hade utsatt henne för sexbrott. Han ska ha försökt genomföra ett samlag med kvinnan när restaurangen hade stängt och hon skulle gå hem.

Annons

Mannen stod även åtalad för att vid två tillfällen ha våldtagit sin fru men frias eftersom det saknas tillräcklig stödbevisning. Han döms däremot för grovt kvinnofridskränkning eftersom han i flera års tid har utsatt henne för kränkningar och misshandel. Enligt kvinnan ska han bland annat ha sparkat och slagit henne i ansiktet, tagit strypgrepp, bitit och rispat henne med kniv och försökt bränna hennes hand på en spisplatta. Han döms också för att ha bytt ut fruns ansiktskräm mot ett okänt frätande ämne som gjorde att hon fick hudskador i ansiktet.

Mannen döms nu till två och ett halvt års fängelse och ska betala sammanlagt ungefär 220 000 kronor i skadestånd till de två kvinnorna.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons