Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Ryanair startar ny flyglinje i Växjö – börjar flyga till Kroatien

Växjö • Publicerad 1 april 2021
Foto: Ryanair

Under tisdagen meddelade Ryanair att de öppnar en ny flyglinje mellan Växjö Småland Airport och Zadar i Kroatien. Flyglinjen kommer att trafikeras från den 4 juli till slutet av oktober. Nästa år är målet att flyglinjen kommer tillbaka i slutet av mars för att då fortsätta över hela sommaren.

– Vi är otroligt glada att Ryanair nu startar sin tredje flyglinje från Växjö Småland Airport. Detta är ett tydligt tecken på att vi är en region med goda framtidsutsikter och stor tillväxt. Kroatien är redan idag ett populärt resmål för oss i södra Sverige samtidigt som vi vet att det finns en del affärsresande mellan våra två regioner. Vi ser fram emot att få välkomna många nya besökare från Kroatien oavsett om de är här för affärer, på semester eller för att besöka vänner och familj, säger Ulf Axelsson, vd på Växjö Småland Airport.

Annons

Avgångarna från Växjö kommer att vara på onsdagar och söndagar. Ryanair flyger sedan tidigare till Gdansk i Polen och Alicante i Spanien. Det stora flygbolaget börjar också flyga till Zadar från Stockholm Skavsta och till Zagreb från Göteborg i sommar.

– Vi är glada att tillkännage tre nya svenska rutter från Stockholm Skavsta och Växjö till Zadar, som båda flyger två gånger i veckan, och från Göteborg till Zagreb, som går tre gånger per vecka, som en del av vårt schema för sommaren 2021, säger Jason Mc Guinness, commercial director på Ryanair.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons