Annons
  1. Svenska
  2. العربية

S-kvinnor: Stoppa människohandeln

Debattartikel av fem företrädare från S-kvinnor i Kronobergs län.
Kronoberg • Publicerad 13 april 2022
Detta är en opinionstext i Mosaik Vxonews. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

I Sverige accepterar vi inte handel med människors kroppar. Så när polisen rapporterar om ökad trafficking och prostitution i spåren av Ukraina-kriget, måste samhället med kraft agera för att stoppa de kriminella aktörer som tvingar kvinnor och barn från Ukraina i prostitution.

S-kvinnor var drivande vid införandet av den svenska sexköpslagen som kriminaliserar den som köper, men inte den som säljer sex. Lagen är viktig för att förebygga och bekämpa prostitution och människohandel. Vi vet att handeln hade varit betydligt mer omfattande utan en sexköpslag. Det blir tydligt i jämförelse med länder som legaliserat sexköp, där stora bordellverksamheter växer fram utan att de fått bukt med den svarta sexhandeln.

Annons

Kunskapen och samordningen mellan myndigheterna kopplat till risken för människohandel och prostitution måste öka, och det är precis det som regeringen satsar på med ett ökat anslag till Jämställdhetsmyndigheten så att inga kvinnor och barn hamnar i händerna på människohandlare. Den globala handeln med människors kroppar, som är en mångmiljardindustri, måste helt enkelt stoppas. Välkommen i den kampen du med!

Eva Ballovarre, distriktsordförande S-kvinnor Kronoberg

Malin Lauber, ordförande S-kvinnor Växjö

Ulla-Britt Storck, ordförande S-kvinnor Ljungby

Jennie Nilsson, Ordförande S-kvinnor Alvesta

Renate Tschap, Ordförande S-kvinnor Tingsryd

–––––

Håller du med eller går åsikterna isär? Har du åsikter om andra ämnen? Vi tar gärna emot debattartiklar och insändare. Skicka din text till tips@vxonews.se. Vi garanterar inte publicering. Läs mer nedan.

Annons
Annons
Annons
Annons