Annons
  1. Svenska
  2. العربية

S vill stärka regionens arbete med vård efter sexuellt våld

Kronoberg • Publicerad 22 februari 2022
Frida Christensen (S)
Frida Christensen (S)Foto: Pressbild

Sveriges kommuner och regioner (SKR) har presenterat en kartläggning av vården för personer som utsatts för sexuellt våld. Syftet med kartläggningen var att identifiera förbättringsområden och visa på vägar framåt för att bättre kunna möta patientgruppens behov. Ett av de förbättringsområden som pekades ut var tillgängligheten till vård i ett icke-akut skede. Nu vill Socialdemokraterna i Region Kronoberg stärka regionens arbete med vård efter sexuellt våld.

– Nästan 5 % av befolkningen uppgav i den nationella trygghetsundersökningen att de utsatts för sexualbrott under 2020. Det är en fråga att ta på största allvar och det är viktigt att Region Kronoberg har bra rutiner för att stötta och vårda dem som utsatts, oavsett om anmälan sker direkt eller i efterhand, säger Frida Christensen (S) ledamot i hälso- och sjukvårdsnämnden som skickat in en skrivelse i en kommentar.

Annons

Frida Christensen (S) vill att Region Kronoberg, med SKR:s kartläggning som utgångspunkt, gör en egen kartläggning av hur Region Kronoberg kan arbeta med de förbättringsområden som pekats ut samt identifierar eventuella övriga förbättringsbehov som finns i regionen.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons