Annons
  1. العربية
  2. Svenska

Så blir Växjö kommuns Valborgsfirande

Växjö • Publicerad 5 april 2022
Valborgsmässofirande i Växjö för några år sedan.
Valborgsmässofirande i Växjö för några år sedan.Foto: Lena Gunnarsson

Efter två inställda Valborgsfiranden planerar Växjö kommun ett traditionsenligt firande i Linnéparken och vid Växjösjön den 30 april.

– Vi vet att många Växjöbor har saknat Valborgsfirandet och vi är så glada över att vi nu äntligen kan träffas och fira igen, säger Jon Malmqvist (KD), kultur- och fritidsnämndens ordförande.

Annons

Borgmästare Bo Frank ska vara presentatör och Lisa Moraeus håller vårtalet. Dessutom ska Wexiö Lady lights och Växjö manskör sjunga. Det blir också ett fackeltåg bestående av Växjö Scoutkår, Växjöskolornas musikkår och Kulturama Cheerleaders som går ner till Växjösjön för att tända bålet.

– Jag ser fram emot en fullspäckad kultursommar. Först ut är den fina traditionen med Valborgsfirande vid Växjösjön, säger Tomas Ekelius, förvaltningschef kultur- och fritidsförvaltningen.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons