Annons

Så många har fått diagnosen postcovid i länet

Växjö • Publicerad 3 februari 2023
Covidtest. Arkivbild.
Covidtest. Arkivbild.Foto: SIMON HASTEGÅRD

En hel del personer som smittats av covid-19 har fått långvariga symptom som sträcker sig längre än fyra till tolv veckor efter insjuknandet. Från den 24 september 2020 till den 31 december 2022 fick 1 324 personer diagnosen postcovid i Region Kronoberg.

– Postcovid är en utmaning för sjukvården. Det är mycket kring postcovid vi fortfarande inte vet någonting om, säger Sebastian Eriksson, specialist i allmänmedicin och medicinsk rådgivare i ledningen för primärvård, rehab, habilitering och psykiatri i Region Kronoberg, till Smålandsposten.

Annons

Symptom på postcovid kan vara extrem trötthet, andfåddhet, feber eller feberkänsla, förlust av lukt och smak, bröstsmärta, värk i muskler och leder, hjärtklappning, besvär från mage och tarm, svårigheter med minne och koncentration, hudutslag och yrsel.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons