Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Så många nyanlända ska anvisas i Kronoberg

Kronoberg • Publicerad 20 augusti 2021
Foto: Tomislav Stjepic

Under 2022 väntas 7 500 nyanlända anvisas till bosättning i landets 290 kommuner. Migrationsverket har tagit fram prognosen med hjälp av synpunkter från Arbetsförmedlingen, länsstyrelserna och Sveriges kommuner och regioner, SKR.

Prognosen bygger på en fördelningsmodell som baseras på kommunernas befolkningsmängd, asylmottagande och arbetsmarknadsförutsättningar. Ett av de län som får minst antal nyanlända anvisade är Kronobergs län.

Annons

Enligt förslaget ska Kronoberg ta emot 86 nyanlända som omfattas av anvisningar till kommuner. Stockholm ska ta emot 23,9 procent av de nyanlända som ska anvisas, 1 795 personer.

I Migrationsverkets prognos i juli bedömdes det att 12 700 personer är i behov av kommunbosättning under nästa år. Dessa personer består av de som har beviljats uppehållstillstånd med asylskäl, inresta anhöriga till före detta asylsökande och vidarebosatta, som i Migrationsverkets dokument kallas för kvotflyktingar.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons