Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Så mycket jobbar kvinnor i Kronoberg gratis per dag

Växjö • Publicerad 1 mars 2023
Genrebild
Genrebild

Män tjänar i snitt tjänar 9,8 procent mer än kvinnor i Kronoberg. Om man räknar om det till tid så innebär det att kvinnor bara får betalt fram till klockan 16:13, samtidigt som män får betalt fram till arbetsdagens slut 17:00. Siffrorna gäller de som är anställda inom länet eller kommuner och är framtagna av SCB (Statistiska Centralbyrån).

Medellönen för kvinnor i Kronoberg är 34 800 kronor. Detta att jämföra med 38 500 kronor som är mäns medellön.

Annons

De här siffrorna är framtagna av SCB på uppdrag av organisationen Lön hela dagen. Lön hela dagen är ett initiativ som startades 2012 av Sveriges Kvinnolobby för att uppmärksamma löneskillnaden mellan kvinnor och män.

Lön hela dagen ställer i samband med presentationen av siffrorna några krav utöver jämställda löner. Bland annat vill man att män och kvinnor ska ha samma möjlighet till heltidsarbete och trygga anställningsformer.

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons