Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Så nöjda är företagen med Växjö kommuns service

Växjö • Publicerad 27 april 2022
Växjö kommunhus, arkivbild.
Växjö kommunhus, arkivbild.Foto: Lars-Göran Rydqvist

Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, har publicerat en rapport som mäter hur nöjda företag är med Sveriges kommuners myndighetsutövning och service.

Ett genomsnittligt NKI-värde (Nöjd kund-index) på 74 av 100 möjliga indikerar enligt SKR att företagare i huvudsak är nöjda med den service som kommunerna erbjuder. Växjö kommun ligger i år på NKI-värde 71, vilket är ett litet tapp i jämförelse med förra årets index på 72.

Annons

– Vi ser fortsatt höga värden och det ska vi ha då service, bemötande och hur vi utövar vår myndighetsutövning hos våra företag är ett otroligt viktigt område. Men det finns saker att arbeta vidare med, vi ska vara flexibla och tillmötesgående och där behöver vi bli ännu bättre, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande i Växjö kommun.

Undersökningen omfattar sex myndighetsområden: Brandskydd, bygglov, markupplåtelse, miljö och hälsoskydd, livsmedelskontroll samt serveringstillstånd. Dessa mäts på serviceområdena information, tillgänglighet, bemötande, kompetens, rättssäkerhet och effektivitet.

De myndighetsområden som får högst poäng av företagen är brandskydd och bygglov, medan livsmedel och mark får lägst betyg.

– Vi har en speciell tid bakom oss med en pandemi som påverkat många och mycket. Det blir nu än mer viktigt att fortsätta det långsiktiga arbetet vi satt igång för att bli bättre i kontakten med våra företagare. Det ska vara enkelt att hitta rätt, få stöd och ha en bra dialog med kommunen, säger Fredrik Lindblad, näringslivschef.

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons