Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Satsningar på trygghets- och brottsförebyggande åtgärder i Växjö

Publicerad 30 oktober 2020
Anna Tenje (M)
Anna Tenje (M)Foto: LENA GUNNARSSON

Under torsdagen gav Växjö kommun besked om vissa åtgärder som planeras att genomföras under 2020 i syfte att öka tryggheten och säkerheten i offentliga miljöer.

Några av dessa åtgärder involverar en ökad närvaro av vuxna trygghetsvandrare och fältarbete i Araby, Växjö city, Teleborg/Campus samt Araby. Det kommer även att införas trygghetsanalys av den fysiska miljön på Ljungfälleskolan och Östra lugnets skola.

Annons

– Att öka tryggheten i kommunen är av högsta prioritet. Ingen ska behöva känna sig otrygg i våra offentliga miljöer. Vi fortsätter vårt målmedvetna arbete och satsar nu på en mängd olika åtgärder som ska öka tryggheten och fungera brottsförebyggande, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande.

Sedan 2018 får kommunen 10 661 000 kronor per (2018-2020) från Delegationen mot segregation (Delmos) för arbetet med att motverka segregation. Under 2020 har en tredjedel av pengarna använts till trygghets- och brottsförebyggande åtgärder.

– Den fysiska miljöns utformning har stor betydelse för trygghet och säkerhet i kommunen och därför satsar vi också på flera sådana åtgärder, säger Marcus Holmqvist, säkerhetschef Växjö kommun.

Isabelle HaagSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons