Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Sensus anordnar hållbar folkbildningsvecka över hela Sverige

Växjö • Publicerad 8 november 2023
Maha Ibrahim
Maha IbrahimFoto: Maha Nasser

Sensus med samarbetspartners förbereder sig för att hålla det årliga satsningen ”Hållbar folkbildningsvecka” nästa vecka, ett arrangemang som sträcker sig över hela landet. Veckan syftar till att uppmärksamma och folkbilda om Agenda 2030, FN:s universella agenda som innehåller de 17 Globala målen för en ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbar utveckling.

– Det är en vecka full av folkbildningsevenemang över hela landet inom en mängd olika ämnen, såsom mänskliga rättigheter, internationella frågor, barns rättigheter, klimatfrågor och hälsa. I Kronoberg kommer vi att ha många föreläsningar, workshops och 23 målningar kommer också att visas. Det kommer att vara konst som förkroppsligar de 17 Globala målen, säger Maha Ibrahim, aktivitetsledare på Sensus.

Annons

Sensus i Växjö arbetar med flera project, bland annat Care-projekt, som stöds av Europeiska Unionen och riktar sig till ukrainare.

– Care-project är ett projekt som riktar sig till ukrainska flyktingar. Det syftar till att få in sina deltagare på arbetsmarknaden. Inom ramen för projektet tillhandahåller vi flera aktiviteter, bland annat att lära sig svenska språket, söka arbete och allmän kunskap om det svenska samhället. Utöver de aktiviteter som vi gett ukrainare inom ramen för Care Project är det sommarläger och sommaraktiviteter som främjar integration. Närmare 80 personer deltog på lägret, säger Maha Ibrahim.

Vad har ni för planer för nästa år?

– Det är fortfarande oklart vad vi ska göra nästa år. I år har nämligen bidragen till alla studieförbundet minskat. Det är en stor utmaning för oss. Vi vet inte hur budgeten kommer att fördelas så vi vet inte än vilka aktiviteter vi kommer kunna genomföra. En av de viktigaste aktiviteterna som vi erbjuder är folkbildning och det är viktigt att fortsätta med det. Det bidrar till att minska ungdomsproblem, öppnar möjligheter för äldre att lära sig språket.

Maha Nasser
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons