Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Sensus och Rädda Barnen skapar en underbar sommarstämning för familjer och barn

Växjö • Publicerad 7 juli 2023
Helena Landholm och Maha Ibrahim.
Helena Landholm och Maha Ibrahim.Foto: Maha Nasser

Under lördagen och söndagen anordnade Sensus och Rädda Barnen ett årligt sommarläger i Annevik i Växjö. Lägret riktar sig till familjer från olika länder och olika kulturell bakgrund med syfte att skapa en rolig sommarstämning för barn och deras föräldrar under sommarlovet.

Aktivitetsfyllt sommarläger.
Aktivitetsfyllt sommarläger.Foto: Maha Nasser

– Vi riktade oss mot familjer från olika länder, särskilt de med begränsade inkomster och de som inte kan resa och ha kul med sina barn under sommarlovet. Vi försöker skapa en trevlig sommaratmosfär för dessa föräldrar som inte kan resa med sina barn under sommar. Utöver det så sammanföll sommarlägret idag med firandet av Eid al-Adha för muslimska familjer, och detta gjorde människor riktigt glada eftersom de kunde fira Eid och samtidigt njuta av sommarlovet, säger Maha Ibrahim, aktivitetsledare på Sensus.

Kanotpaddling stod på menyn för deltagarna.
Kanotpaddling stod på menyn för deltagarna.Foto: Maha Nasser
Annons

Många aktiviteter hålls under lägret, bland annat kanotturer, ansiktsmålning, fiske, lek, godisjakt och frågesport om natur, sport, utöver teckning, musik och dans med presenter i potten.

– Vi har ett läger idag för alla barn och deras familjer. Bland dessa familjer finns asylsökande. Det var många som ville delta i lägret, men lägret kan inte ta emot fler än femtio personer. Så idag har vi femtio deltagare på lägret över dagen. Vi kommer att fortsätta till kvällen, familjerna kommer sen att åka tillbaka till sina hem och i morgon kommer vi att ha 50 nya personer. Lägret kommer att hållas under sex dagar. Förra veckan campade vi i två dagar för familjer som bor i Lessebo och den här veckan kommer vi att campa i två dagar för familjer som bor i Växjö och i augusti kommer vi att campa i två dagar för ukrainska familjer och barn från hela Kronoberg, säger Helena Landholm från Rädda Barnen.

Maha Nasser
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons