Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Sensus och Rädda Barnens ledare förbereder sig för sommarläger

Växjö • Publicerad 7 juni 2023
Bild från workshopen.
Bild från workshopen.Foto: Maha Nasser

I lördags genomförde Sensus och Rädda Barnen en workshop för aktivitetsledare på Rädda Barnen i Växjö. Workshopen syftar bland annat till att utbilda och förbereda 25 aktivitetsledare för att sköta lägret som kommer att hållas för familjer under juni, juli och augusti.

- Under denna workshop kommer deltagarna att utbildas bland annat i första hjälpen, riskbedömning, livräddning och att hantera konflikter. Ledarna kommer att arbeta som ett team under camping med familjer. Syftet med utbildningen är att förbereda ledare så att de är kvalificerade att hantera lägren och risker eller olyckor som kan inträffa. Det är en rutin vi har innan vi campar, men vi lade till en första hjälpen-kurs det här året, säger Maha Ibrahim, aktivitetsledare.

Annons

Enligt Maha Ibrahim kommer dessa ledare i Sensus och Rädda Barnen att ansvara för olika aktiviteter under lägret. Det kan vara till exempel konstaktiviteter, simning, paddla kanot och många andra aktiviteter. Cirka 70 personer deltar på lägret som kommer att hållas i tre etapper under sex dagar lång period.

- Lägret riktar sig till familjer i allmänhet. Det första och andra lägret kommer att hållas med stöd från Växjö kommun under juni och juli. I augusti kommer vi att hålla ett tvådagarsläger endast för ukrainare. Detta läger kommer att genomföras genom Care-projektet som är tillägnat att stödja ukrainare, säger hon.

Har ni andra aktiviteter under sommaren?

Ja, vi har en bra naturaktivitet som heter "Natur guide". Detta projekt syftar till att lära känna svensk natur för människor som kommer från andra miljöer med en annan natur. De kommer att lära sig allt om svensk natur. T.e.x fåglar, vattendjur, växter, djur och giftiga insekter som finns i den svenska naturen. Vi kommer även att prata om hur man bevarar miljön.

Maha Nasser
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons