Annons
  1. Svenska
  2. Svenska

Sensus och Rädda Barnens sommarläger för ukrainska familjer avslutat för i år

Växjö • Publicerad 16 augusti 2023
Sensus och Rädda barnens sommarläger.
Sensus och Rädda barnens sommarläger.Foto: Maha Nasser

Årets sista sommarläger anordnat av Sensus och Rädda Barnen ägde rum i lördags och söndags i Annevik i Växjö för ukrainska familjer som bor i Kronoberg. Det två dagar långa lägret riktar sig till 100 vuxna och barn. Sommarlägerprojektet, som pågick under sex dagar vid olika tillfällen under sommaren, syftar till att skapa sommarstämning och underhållning för dem som inte kan resa och njuta av sommarlovet.

– Idag och imorgon är avslutningen på sommarlägret, som hölls under sex dagar vid tre olika tillfällen. Dagens läger fick stöd av Växjö kommun och riktar sig till ukrainska familjer som bor i Kronoberg. Det är en del av EUs ”Care-projekt” för att stödja ukrainska flyktingar. Lägret inkluderar olika aktiviteter och det serveras tre måltider under dagen. Vi har även tillhandahållit en tolk för att underlätta kommunikationen med deltagarna. Under lägret kommer deltagarna att få möjlighet att ta en promenad och lära känna den svenska naturen, säger Maha Ibrahim, aktivitetsledare på Sensus.

Sensus och Rädda barnens sommarläger.
Sensus och Rädda barnens sommarläger.Foto: Maha Nasser
Annons

Det finns många aktiviteter under lägret, bland annat båtliv, fiske, bad, lek med barn, musik och dans.

– Vi har hållit det här lägret i fem år. Det här projektet har nått stora framgångar under de senaste fem åren. Under lägret, som hölls vid tre tillfällen under sex dagar, deltog 300 personer, det var familjer och barn. Syftet är att skapa en rolig atmosfär för dem som inte kan åka bort under semestern genom att anordna aktiviteter, komma ut i naturen för att lätta på stressen, få god mat och roliga upplevelser, säger Maja Söderberg från Rädda Barnen.

Maha Nasser
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons