Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Sexåring kvar på Växjö lasarett efter elsparkcykel-krocken

Tre flickor fick under måndagen föras till sjukhus efter att ha blivit påkörda av en bil i Växjö. Flickorna som är under 15 år färdades på en elsparkcykel när olyckan inträffade.
Växjö • Publicerad 29 augusti 2023
Flera barn ska ha blivit påkörda i Dalborondellen i Växjö efter att ha färdats på en elsparkcykel och krockat med en personbil.
Flera barn ska ha blivit påkörda i Dalborondellen i Växjö efter att ha färdats på en elsparkcykel och krockat med en personbil.Foto: Carl Carlert

Vid klockan 17.45 på måndagen inträffade en trafikolycka vid Dalborondellen på Liedbergsgatan i Växjö. Tre flickor ska enligt polisen ha blivit påkörda av en personbil vid rondellen. Det rör sig om två flickor mellan 10 och 15 år samt en flicka under tio år.

Polisens ledningscentral uppger att de tre flickorna som blev påkörda färdades på en elsparkcykel. Två av flickorna fördes med ambulans till sjukhus och den tredje kom in till sjukvården på annat sätt. Vid klockan 20.20 på måndagskvällen var skadeläget fortsatt okänt men enligt vad polisen i Växjö har fått till sig ska det röra sig om lindriga fysiska skador.

Annons

Enligt ett vittne som Smålandsposten och VXOnews har varit i kontakt med ska bilen ha gjort en högersväng ut ur rondellen och då kolliderat med elsparkcykeln som barnen färdades på.

Vittnet var en av de första personerna framme vid olyckan. Det yngsta barnet som var inblandad i olyckan hamnade enligt vittnet fastklämd under bilen och hade skrapsår och ont i ryggen. Flera personer ska då ha lyft upp bilens framdel för att få loss flickan innan räddningstjänst kom.

Polisen meddelar att trafikolyckan för närvarande utreds som vållande till kroppsskada men att ingen i nuläget är uppsatt som misstänkt.

Olyckan hade inledningsvis stor påverkan på trafiken på Liedbergsgatan men vid klockan 18.40 hade alla räddningsenheter lämnat och trafiken rullade på igen.

På tisdagsmorgonen meddelade Region Kronoberg att det var två flickor, tolv och sex år gamla, som kom in till akuten. Tolvåringens skador har bedömts som lindriga och hon har fått åka hem.

Även den sexåriga flickans skador bedöms som lindriga men hon kvarstannar på sjukhuset för observation.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons