Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Sju män häktade i Ica-härvan – Växjöbon har släppts

Växjö • Publicerad 29 mars 2022
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: MAXIM THORE

Sju män sitter häktade misstänkta för inblandning i insiderhärvan med Ica-aktier. Däremot har Växjöbon som misstänks för inblandning släppts, skriver Smålandsposten.

Bland de sju häktade männen finns flera framgångsrika Ica-handlare som misstänks för brott. Smålandsposten uppger att det handlar om att de själva tjänat pengar på insiderbrottslighet eller att de lämnat uppgifter till andra personer som därmed fått tillgång till insiderinformation.

Annons

Misstanken i härvan är att ett stort antal personer fått information om att Ica skulle köpas ut från börsen av Ica-handlarnas Förbund och AMF på förhand och då gjort förmånliga aktieaffärer. Under veckorna innan budet blev känt steg aktiekursen kraftigt.

Totalt är minst 14 personer misstänkta i härvan.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons