GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Svenska
  2. العربية

Sköldpaddan hittade hem – efter en och en halv månad på rymmen

Växjö • Publicerad 27 juni 2021 • Uppdaterad 27 juni 2021
Lisa Andersson och sköldpaddan Helga.
Lisa Andersson och sköldpaddan Helga.
Foto: Johan Persson

VXOnews har tidigare rapporterat om att en sköldpadda har varit på rymmen i Växjö. Sköldpaddan Helga försvann spårlöst vid valborg men i helgen, en och en halv månad på rymmen, dök Helga plötsligt upp igen. Sköldpaddan ska ha siktats på gången utanför bostaden och kunde tas om hand av ägaren Lisa Andersson.

– Förmodligen har hon legat i en häck eller någonting i det här området, tror vi. Vi har letat och letat, men gräver hon ner sig är det jättesvårt att se, säger Lisa Andersson till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar mosaik.vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.