Annons

Skrivarfrukost i Växjö ska väcka skrivarlusten

Växjö • Publicerad 9 juli 2024
Skrivarfrukost med Tina K Persson.
Skrivarfrukost med Tina K Persson.Foto: Maha Nasser

I samarbete med vuxenskolan anordnar Det fria ordets hus i Växjö en Skrivarfrukost. Skrivarfrukostarna hålls vid fyra tillfällen, den första den 10 maj och sista den 2 augusti. Syftet är att väcka deltagarnas skrivlust och hjälpa de att vidga sina sinnen och sin fantasi. Fokus ligger på att komma igång med skrivprocessen. Deltagarna får delta i vägledda övningar, både korta och lite längre, för att stimulera sina kreativitet. Ledare är Tina K Persson som också är poet och författare, med mångårig erfarenhet som kulturskribent.

– Det är en kurs för att komma igång med sitt skrivande. Jag lär deltagarna att inte vara rädda för det blanka pappret, jag ger dem lekfulla övningar, till exempel använder man olika föremål som man får bygga en liten historia kring. Jag har olika teman varje gång. Det är inte en avancerad kurs. Jag tror det är jätteviktigt att det är blandade nivåer, en del är ganska avancerade, en del är nybörjare. Det blir en väldigt fin blandning och det hittills har det varit så att alla har kommit igång jättebra. Här finns det ingen prestige, utan det handlar om att plocka fram det man har. Jag visar också texter som vi diskuterar tillsammans, säger Tina K Persson.

Maha Nasser
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons