1. Svenska
  2. العربية

Slog boende i huvudet - nu avskedas omsorgspersonal

Växjö • Publicerad 12 mars 2023
Lex Sarah anmälan
Lex Sarah anmälanFoto: Roger Bing

En incident på ett äldreboende i Växjö kommun har genererat en så kallad lex Sarah-anmälan. Den anställde, som var vikarie på äldreboendet, ska enligt anmälan ha skrikit till en av de boende på hemmet och sen slagit hen i bakhuvudet. Detta berättade den boende för annan personal som i sin tur upprättade anmälan. Det framgår inte i anmälan vad som föranlett händelsen.

Till följd av händelsen så arbetar inte den aktuella anställde kvar varken på boendet eller inom Växjö kommun. Det har utöver det upprättats en handlingsplan gällande hur medarbetare ska bemöta omsorgstagaren.

Kommunen menar även i anmälan att man ska bli bättre på att göra en riskanalys av arbetsmiljön och se vilka situationer som kan leda till stress för medarbetare. Detta för att föranleda att någonting liknande händer i framtiden.

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.