Annons
  1. Svenska
  2. العربية

SM-vinnaren öppnar nytt matställe i Växjö

Växjö • Publicerad 5 februari 2021
Foto: Privat

I september förra året tävlade Kronobergarna Sultan Ibisi och Linus Korhonen i SM i hamburgare. De vann peoples choice med sin originalhamburgare som de brukar göra i Växjö.

Sultan Ibisi driver tillsammans med sin lillebror Ramadan Ibisi Sulles Streetfood med en food truck på Norremark. Nu väljer bröderna att öppna en ny food truck i Växjö. På måndag den 8 februari öppnar den nya vagnen, som ska heta Sulles Fastfood och stå vid Euromaster på Hjalmar Petris väg. Vagnen ska erbjuda både hamburgare och en utökad meny.

Annons

– Det blir både våra populära burgare och mat som mac and cheese, friterad kyckling och en pulled pork från grunden där vi kokar och röker den i 12-13 timmar, säger Sultan Ibisi.

Varför väljer ni att göra de här satsningarna?

– För att jag och vi kan. Jag gillar att utvecklas och visa folk vad jag kan. Jag vill visa riktigt streetfood. Jag har fine dining i ryggraden men brinner för att lyfta streetfood.

Sultan och Ramadan Ibisi.
Sultan och Ramadan Ibisi.Foto: Privat

Vad har segern i SM betytt för dig och er?

– Den har betytt jättemycket, framför allt nu under corona. Det har varit stort intresse och det roliga är att många kommer tillbaka senare.

De kommer att ha kvar sin vagn vid Växjödäck på Norremark. Nya Sulles Fastfood på Hjalmar Petris väg kommer att innebära nyanställningar och Sultan Ibisi har redan expansionsplaner.

– Det här ska bli en nationell kedja. Det ska bli stort. Man måste börja någonstans och vi börjar här.

Foto: Privat
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons