Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Smittskyddsläkaren: ”Pandemin är inte över”

Växjö • Publicerad 10 februari 2022
Foto: Alexander Hall/Region Kronoberg

De flesta restriktionerna i samhället kommer att tas bort den 9 februari men Christian Blomkvist, smittskyddsläkare i Region Kronoberg, framhåller att det inte är över än.

– Smittspridningen är fortsatt hög och pandemin är inte över även om restriktionerna nu lättar i samhället. Det är viktigt att alla även fortsättningsvis är uppmärksamma på symtom förenliga med covid-19 och då stannar hemma, säger han.

Annons

Region Kronoberg kommer att ha fokus på att skydda de äldre och sköra samt att minimera risken för spridning av covid-19 inom miljöer som vård och omsorg.

Förra veckan testade knappt 5 000 personer i Kronobergs län positivt för covid-19 och andelen positiva svar var på över 50 procent.

Från och med den 9 februari ska inte allmänheten provtas längre vid misstänkt covid-19.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons