1. Svenska
  2. العربية

Södras nya fabrik invigd – innebär 90 nya jobb

Växjö • Publicerad 16 mars 2023
Södras nya fabrik för korslimmat trä invigdes den 15 mars av Södras styrelseordförande Magnus Hall och Brittis Benzler, landshövding i Hallands län.
Södras nya fabrik för korslimmat trä invigdes den 15 mars av Södras styrelseordförande Magnus Hall och Brittis Benzler, landshövding i Hallands län.Foto: Pressbild

Under onsdagen invigdes Södras nya fabrik för korslimmat trä i Värö på svenska västkusten. Fabriken är en av Sveriges största och innebär en tiofaldig ökning av Södras produktionskapacitet.

– Södras uppdrag är att förnya och förädla skogsgårdens värden och vår nya fabrik för korslimmat trä är ett sätt att göra just detta. Idag är ett stolt ögonblick för hela Södras organisation - tillsammans fortsätter medlemmar, medarbetare och kunder att bygga starkare värdekedjor som ger oss förutsättningar att möta samhällets krav på hållbara och innovativa produkter från familjeskogsbruken, säger Lotta Lyrå, vd Södra.

Fabriken i Värö har en kapacitet att leverera stommaterial till drygt 4000 bostäder varje år. Satsningen har också inneburit att Södra rekryterat 90 nya medarbetare till företagets segment Building Systems, som ansvarar för produktion av korslimmat trä.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.