Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Södras tennisbanor på Teleborg rivs: ”Det är synd”

Växjö • Publicerad 7 april 2022
Södra Climate Arena ska göras om till padelbanor och gym.
Södra Climate Arena ska göras om till padelbanor och gym.

Vxonews har tidigare rapporterat att ett nytt träningsställe ska öppna i Växjö i Idrottsklinikens regi. Det är Södra Climate Arena på Teleborg, som ägs av Södra, som ska byggas om och bli IK Södra.

Samtliga fyra tennisbanor på Södra Climate Arena ska således rivas för att ge plats åt fem padelbanor och ett 1 400 kvadratmeter stort gym. Ett beslut som togs emot med besvikelse av Växjö Tennissällskap.

Annons

– Vi har haft möte med Södra och föreslagit att man kan bygga gym och padelbanor bredvid, det finns ytor för det. Men det är Södras hall och de gör ju vad de vill, men det är synd att det blir så här, säger Emil Holmgren, klubbchef i Växjö TS, till Smålandsposten.

Den ombyggda arenan väntas vara klar under oktober. Senare planeras även ett utegym att byggas i anslutning till hallen. De två tennisbanorna utomhus kommer dock att finnas kvar.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons