Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Maha Nasser: Sommarens skönhet gör Sverige till det vackraste turistmålet

Maha Nasser
Växjö • Publicerad 14 augusti 2023
Detta är en personligt skriven text i Mosaik Vxonews. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Maha Nasser.
Maha Nasser.Foto: Privat

Efter en lång väntan kommer sommaren till oss med sin vackra gröna kostym och sin varma sol, som en gäst som har bråttom, för han stannar inte länge. Sommaren i Sverige är den vackraste årstiden på året. Det är en varm och vacker årstid med sin måttliga temperatur och långa, pulserande soliga dagar. Även om sommaren är den vackraste årstiden i Sverige väljer många att resa och tillbringa sina sommarsemester i andra länder.

Sommaren i Sverige börjar i början av juni och slutar i slutet av augusti, det är den tid då naturen i Sverige dekoreras med sin gröna färg. Sommardagar kännetecknas av dess strålande sol och varma väder. Vi återvänder till livet igen efter vinterns isolering, som håller oss borta från livets liv och rörelse ett tag. Livet återgår till sin prakt och sommardagarna är fulla av många utomhusaktiviteter och evenemang. Med möjligheterna att gå ut och njuta av sommarvädret och klä på oss våra korta kläder, våra hattar och våra solglasögon. Alla väntar ivrigt på sommaren, även barnen. Jag sa till ett tjej barn att sommaren kommer! ”Ja”, svarade hon ivrigt, med entusiasm, hennes ögon lyste, ”och jag kommer att kunna klä på mig min kort-tröja och mina solglasögon, jag kommer att kunna ligga i solen.”

Annons

Jag insåg att detta kapitel är viktigt för de som bor i Sverige, inklusive barnen. Men samtidigt som Sverige är unikt med sin härliga sommarstämning väljer de flesta som bor här att resa för att tillbringa sin sommarsemester utanför Sverige. I en tid då Sverige håller på att förvandlas till det vackraste turistmålet någonsin. Sverige har behagliga temperaturer under sommaren, särskilt i de södra och mellersta regionerna. Detta i en tid då många länder kokar av höga temperaturer och gör det svårt för invånarna att njuta av vädret under dagen. Därför går folk i de länderna istället ut på natten, när temperaturen är bättre. För det andra, naturens skönhet i Sverige under sommarsäsongen. Sverige njuter av sin pittoreska natur hela året, men sommaren är den unik i sin gröna färg och sitt fantastiska landskap. Gräset är frodigt och grönt, blommorna blommar, täta skogar och glittrande sjöar. Det är en perfekt tid för vandring, cykling, camping och att utforska de många nationalparkerna och naturreservaten. Kustlivet vaknar också till liv under sommaren, med många sommaraktiviteter som båtliv, segling, fiske och bad. Det är också möjligt att campa i grönområdena nära vattnet för att njuta av naturens grönska och sommarvärmen. Dessutom kan djurälskare njuta av att se och observera flyttfåglar som återvänder till de svenska våtmarkerna och skogarna under sommaren.

Människor väljer att resa utanför Sverige på sin semester när de kan få en fantastisk sommarupplevelse i landet. Det finns många sommaraktiviteter som äger rum under sommaren. Invånare eller till och med turister kan njuta av den livliga sommaratmosfären genom att gå på kulturfestivaler, sommarutställningar, musikfestivaler och utomhuskonserter. Du kan också njuta av det sociala livet genom att besöka familj, nära och kära under sommarlovet. Du kan äta mat och fika med dem under bar himmel. Till exempel besökte jag för två år sedan ett väldigt vackert område som heter Korrö med en kompis. Det är ett underbart och pittoreskt område där man kan sitta och äta svensk mat på restaurangen som finns i området. Man kan prova att paddla kanot. Du kan också njuta av naturen i området. Naturens skönhet på sommaren är inte begränsad till en specifik region, utan varje del har sin egen charm och skönhet. Det finns många pittoreska och underbara områden där du kan uppleva många underbara och unika upplevelser. Sverige förvandlas bokstavligen till ett paradis under sommaren. Och den pittoreska naturen förvandlas till den mest underbara målningen.

Ur min synvinkel är det att föredra att spendera en del av semestern under vintersäsongen och resa utanför Sverige då istället. I januari, till exempel, är vintern i Sverige djup, mörk och dyster, vilket ökar vår ensamhet. Det är vid den här tiden på året som vi ska stryka över två veckor till en månad från vinterkalendern och åka och njuta av dem utanför Sverige. Så att man kan njuta av solskenet i länder som åtnjuter milda vintrar. Vi kommer att ha många alternativ eftersom de flesta länder som är varma under sommaren förvandlas till turistmål med underbart och behagligt väder på vintern. Så vi kan njuta och ta oss ur vinterns ensamhet en stund och njuta av solen medan Sverige är täckt av snö upp till halsen. Och så återgår vi till livet och arbetar med förnyad energi och aktivitet. Och vi har förmågan att ta oss igenom resten av vintern.

Att välja rätt tid att tillbringa semester i och utanför Sverige är viktigt och gör att vi får ut mest av svår semester. Dessutom bidrar detta till inhemsk turism som i sin tur är bra för ekonomin i Sverige genom driften av många sektorer som hotell, restauranger, parker och andra.

Annons
Annons
Annons
Annons