Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Stal bildelar och hade falska registreringsskyltar - nu döms mannen

Växjö • Publicerad 1 mars 2023
Växjö tingsrätt.
Växjö tingsrätt.Foto: Lars-Goran Rydqvist

Det var på natten mellan den 24 och 25 maj som en man, ute på promenad, tyckte att en bil körde runt på ett märkligt sätt. Han valde att söka på bilens registreringsnummer och det visade sig att den var avställd. Då hörde mannen av sig till polisen som uppmanade honom att höra av sig igen om han såg någonting mer konkret.

Då följde mannen efter bilen som parkerade utanför en bildemonteringsfirma. Mannen såg att en person rörde sig inne på företagets område och ringde då polisen igen.

Annons

När polisen väl var på plats så påträffades en man i 25-årsåldern i den aktuella bilen. Bilen visade sig ha falska registreringsskyltar, de riktiga låg i bakluckan. I bilen påträffades även domkraft och batteriladdare.

Under efterföljande dag upptäckte en man som arbetade på bildemonteringsfirman att en katalysator fattades i en av bilarna. Vid genomsökning av 25-åringens telefon hittades en skärmdump från en köp- och säljsida där man köper katalysatorer. Själv menar han att han tog skärmdumpen av misstag.

Vidare fanns även skärmdumpar på flera bilars registreringsnummer. När polisen sökte på registreringsnumren så visade det sig att samtliga ägare hade anmält att katalysatorn på deras bil blivit stulen.

25-åringen nekar till brott men Växjö tingsrätt menar att hans version, att han bara åkt runt i bilen den aktuella natten, är en efterkonstruktion.

Istället döms mannen för stöld samt märkesförfalskning. Påföljden blir 2500 kronor i dagsböter samt 3000 kronor i skadestånd till bildemonteringsfirman.

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons