Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Stöldliga misstänks ligga bakom flera inbrott i Växjö under helgen

Växjö • Publicerad 29 mars 2022
Arkivfoto.
Arkivfoto.Foto: Robin Sparf

Flera byggarbetsplatser i Växjö har utsatts för nattliga inbrott i helgen, skriver Smålandsposten.

Ett padelcenter som byggs på Arabygatan har blivit av med två duschar och två toalettstolar. På Hovs Park på Bergövägen har tjuvarna brutit sig in och stulit måleriverktyg för cirka 300 000 kronor. Även ett byggföretag som uppför bostäder i nya stadsdelen Bredvik har utsatts för inbrott. Där stals olika verktyg värda cirka 200 000 kronor.

Annons

– Ligorna som håller på med den här typen av stölder vet mycket väl att de dyrbara verktygen finns kvar i byggnaderna under helgerna. Stöldgodset förs därefter ut ur landet, säger Robert Loeffel till Smålandsposten.

Polisen har inga misstänkta för stölderna.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons