Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Stor brist på sjuksköterskor på akuten – patienter i Ljungby hänvisas till Växjö

Växjö • Publicerad 15 juni 2022
Akutmottagningen Växjö
Akutmottagningen VäxjöFoto: LENA GUNNARSSON

Det är inför sommaren stor brist på sjuksköterskor på akutmottagningen i Växjö. Bemanningssituationen kommer lösas genom samordning mellan akuten i Växjö och Ljungby under vissa tider. Det kan innebära att patienter som vänder sig till akuten i Ljungby kan komma att behöva söka vård i Växjö.

– Det flertalet åtgärder som har vidtagits, bland annat att flytta personal inom sjukhuset i Växjö, har dessvärre inte varit tillräckliga. Därför behöver Region Kronoberg under några veckor i sommar samordna resurser på länets akutmottagningar. Det innebär att patienter efter bedömning på akutmottagningen i Ljungby kan behöva söka vård i Växjö, säger Florence Eddyson Hägg, sjukhuschef.

Annons

Patienter som söker sig till akutmottagningen i Ljungby och bedöms vara allvarligt sjuka kommer få vård som vanligt i Ljungby. Däremot kan patienter som inte är allvarligt sjuka komma att bli hänvisade antingen till akutmottagningen i Växjö, jourläkarcentralen i Växjö eller egenvård via 1177. Ambulanspatienter som inte bedöms som allvarligt sjuka kommer att köras direkt till Växjö.

Vissa sjuksköterskor från akuten i Ljungby kommer att arbeta sina pass i Växjö, där det finns möjlighet att expandera lokalerna och ta emot ett större antal patienter, istället.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons