Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Stor brist på veterinärer – ”Kan leda till att sjuka djur får lida i onödan”

Växjö • Publicerad 12 maj 2022
.
.Foto: NILS JAKOBSSON

Länets enda distriktsveterinärstation har stängt på grund av personalbrist. Nu agerar Länsstyrelsen Kronoberg med en skrivelse till Jordbruksverket, som ansvarar för landets distriktsveterinärer.

Länsstyrelsen menar att stängningen innebär att tillgängligheten till djursjukvård kan komma att bli begränsad på flera håll i Kronobergs län. Det kan leda till svårigheter att behålla en god nivå på smittskydd och djurskydd och att det blir en ökad belastning på de smådjurskliniker som håller öppet och på de privatpraktiserande stordjursveterinärerna.

Annons

– Vi har märkt av en stigande en oro bland djurhållare i länet om den rådande situationen. Det är svårt att få tid och väntetiderna är långa, vilket kan leda till att sjuka djur får lida i onödan. Oron har också märkts bland veterinärer i länet, som blir uppringda för att djurägare inte får hjälp på distriktsveterinärstationen, säger länsveterinär Ulrika Lind.

Länsstyrelsen hoppas att Jordbruksverket hanterar den uppkomna situationen så att stationen i Växjö snabbt bemannas med veterinärer igen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons