1. Svenska
  2. العربية

Stora bolaget etablerar sig i Växjö – skapar många nya jobb

Det stora tech-konsultbolaget HiQ etablerar sig i Växjö. Nästa år öppnar bolaget kontor i staden men först ska de hitta en stark, lokal profil som ska leda satsningen.
Växjö • Publicerad 17 november 2022
Åsa Melvanius, Head of Region South och ansvarig för HiQ:s satsning i Växjö.
Åsa Melvanius, Head of Region South och ansvarig för HiQ:s satsning i Växjö.Foto: Pressbild

Tech-konsultbolaget HiQ fortsätter att expandera. Förra året öppnade bolaget kontor i Jönköping och Helsingborg och nästa år är det dags för Växjö, som valts ut bland olika alternativ.

– Växjö är en knutpunkt i Småland och står för en viktig del av näringslivet lokalt och i Sverige. Vi hade flera alternativ på bordet men det lokala näringslivet och kompetensen i området gjorde att vi satsar på Växjö. Vi ser fram emot att kunna erbjuda våra tjänster och bli en arbetsgivare att räkna med lokalt, säger Samuel Skott, vd på HiQ.

De utvärderade ett antal städer att etablera sig i och större städer valdes bort för Växjö. HiQ lyfter upp att Växjö har ett starkt och diversifierat näringsliv med företag över många olika branscher och att näringslivet växer. En stor anledning till att det blev just Växjö är också traditionen av tillverkningsindustri som utgör en viktig bas för övriga näringslivet.

– Det finns ett otroligt blomstrande näringsliv, ett universitet och därmed en stor tillgång på kompetens i staden och regionen. Vi letar nu efter en stark, lokal profil som vill göra denna spännande resa med oss, säger Åsa Melvanius, Head of Region South på HiQ.

HiQ grundades 1995 och har sedan dess vuxit till 1 900 medarbetare i fyra länder. Etablering i Växjö innebär också ett stort antal arbetstillfällen i Växjö och regionen. Det kan handla om jobb inom tech, IT, design och kommunikation.

– Vi har ett stort rekryteringsbehov och letar efter den bästa kompetensen att ansluta sig till oss på HiQ. Vi ser att vi kan hitta den kompetensen i just Växjö och Småland. Vår ambition är att främst växa tillsammans med lokala kunder i och omkring Växjö. Vi satsar på att växa och bli en av stadens större aktörer på några års sikt, säger Åsa Melvanius.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.