Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Störd av grannens bankningar – kräver 11 700 i skadestånd för kränkning

Växjö • Publicerad 17 november 2022
Genrebild på lägenhet.
Genrebild på lägenhet.Foto: FREDRIK KARLSSON

Flera hyresgäster på Vänortsvägen i Växjö anklagar en granne för att upprepade störningar. Enligt vittnesuppgifterna brukar han bland annat störa genom att “slå och banka i väggar, element och fönsterrutor”.

Enligt en hyresgäst, som polisanmält mannen, upprepas störningarna i stort sett dagligen och det har pågått under flera år. Det har nu lett fram till att grannen har åtalats för ofredande efter en händelse i slutet av april.

Annons

Den drabbade hyresgästen har begärt ett skadestånd på 11 700 kronor för kränkningen. Enligt polisutredningen har grannen bankat på hyresgästens dörr med ett tillhygge upprepade gånger och det blev också märken på dörren efter slagen.

En polispatrull som larmades dit fick kontakt med den utpekade mannen och han höll då i ett “silvrigt dammsugarrör” och var kraftigt berusad, enligt deras rapport. Den åtalade mannen förneka brott och hävdar att det istället är han som blir störd av hyresgästen som har polisanmält honom.

Enligt fastighetsägaren Växjöbostäder har bostadsbolagets Trygghetsjour larmats till adressen på Vänortsvägen vid tio tillfällen sedan 2020. Vid tre tillfällen under 2020 har jouren kunnat konstatera att det varit problem och ställt krav på att den nu åtalade mannen ska sluta störa de andra hyresgästerna.

I ett skriftligt svar till Smålandsposten skriver Växjöbostäder att störningarna har utretts enligt deras rutiner och att berörda myndigheter har fått information. Mer än så vill inte den bostadssociala chefen, Martin Eneborg, utveckla svaret.

Växjöbostäder avvaktar nu domen i Växjö tingsrätt och meddelar att bostadsbolaget gör en ny juridisk prövning av problematiken efter det.

Lennart ErnstssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons