Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Svartsjuk man åtalas – slog sönder lägenhet i Växjö

När polispatrullen anlände kunde de konstatera att hela bostaden var sönderslagen.
Nu åtalas lägenhetsinnehavarens pojkvän för flera brott. Motivet misstänks vara svartsjuka.
Växjö • Publicerad 15 januari 2024
Foto: PER-ERIK SANDEBÄCK, SMÅLANDSPOSTEN

Här saknas innehåll

”Total misär … i stort sett hela lägenheten är sönderslagen”. Så står det i polisens rapport efter att en patrull en dag i mitten av november ryckt ut till en adress i centrala Växjö.

Kvinnan som bor på adressen hade slagit larm till polisen och hon kunde peka ut sin pojkvän, en man i 25-årsåldern, som misstänkt för den omfattande skadegörelsen. Han greps lite senare i sin bostad i Växjö och anhölls och häktades.

Annons

Nu åtalas pojkvännen vid Växjö tingsrätt misstänkt för grovt hemfridsbrott, skadegörelse och ofredande. Åklagaren skriver i sin stämningsansökan att hemfridsbrottet ska rubriceras som grovt eftersom det har skett genom inbrott.

När den drabbade kvinnan förhördes av polisen berättade hon att pojkvännen den sista tiden blivit ”besatt av henne” och allt mer svartsjuk och han hade blivit mycket upprörd när han tittade igenom hennes mobil och såg gamla meddelanden som hon skickat till manliga kollegor.

Under följande natt skickade han hundratals sms till henne, vilket åklagaren rubricerar som ofredande.

Och dagen efter sms-ofredandet hade hon tvingats fly från lägenheten när hon hörde att mannen stod utanför och skrek. När hon återvände till bostaden en stund senare tillsammans med polisen upptäcktes förödelsen.

Pojkvännen har i förhör nekat till brott och berättat att han befann sig i sin bostad när hemfridsbrottet och skadegörelsen ägde rum och att det måste ha varit någon annan som skickat de hundratals sms:en från hans telefon.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons