Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Talangerna får årets Tommy Svensson-pris

Växjö • Publicerad 15 september 2020
Foto: ATF Gym

Varje år delar Växjö kommun ut Tommy Svensson-priset, som går till en ung man eller kvinna som uppmuntran och stöd för att vidareutbilda sig inom sin idrott. Årets två mottagare är kanotisten Signe Claesson och boxaren Zurab Maghlaperidze.

Det är kultur- och fritidsnämndens ordförande, vice ordförande samt kommunens fritidschef som tillsammans med fotbollslegendaren Tommy Svensson utser pristagarna.

Annons

Priset är på 10 000 kronor.

Motiveringar

Signe Claesson, 17 år, kajak, Växjö Kanot Club

Genom målmedvetenhet och mycket tävlande har Signe gjort stora personliga framsteg och åter satt Växjö Kanot Club på kartan i kanotsverige. Signe blev efter fina resultat i SM, uttagen till Juniorlandslaget och därifrån vidare uttagen till att tävla i NM.

Zurab Maghlaperidze, 17 år, boxning, ATF Gym

Zurab har sedan tidig ålder jobbat hårt för att nå sitt mål som proffsboxare. Har inledde året med att ställa upp i tre tävlingar där han vann och imponerade med sin mogna boxningsstil. Zurab inspirerar andra i föreningen men också genom det arbete han gör på Araby park arena där han varje vecka håller boxningsträning för ungdomar i området.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons