Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Tappade kokain framför ordningsvakt - tvingas böta 30000 kronor

Växjö • Publicerad 9 augusti 2022
Växjö Tingsrätt
Växjö TingsrättFoto: Lars-Goran Rydqvist

I början av juli, när en ordningsvakt jobbade kväll på ett nöjesställe i Växjö, stod hon i närheten av en 23-årig man som hade en hand i fickan. När 23-åringen tog upp handen ur fickan igen trillade en plastfolieförpackning ur. Mannen såg att ordningsvakten observerade honom och försökte snabbt dölja vad han hade tappat. Men ordningsvakten ingrep och tillkallade förstärkning.

Efter analys visade det sig att plastfolieförpackningen innehöll 0,43 gram kokain. I förhör har mannen berättat att han var varm och letade efter en pappershandduk i fickan för att torka sig med. I samband med detta såg han något blänkande på golvet och trodde att det var sina nycklar han hade tappat. Den versionen köper dock inte tingsrätten som nu dömer 23-åringen för ringa narkotikabrott till 120 dagsböter om 250 kronor, vilket sammanlagt blir 30 000 kronor.

Här saknas innehåll

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons