Tasty future brunch – Växjös nya klimatsmarta matupplevelse
En gång i månaden arrangerar Paula Schneewind och Tobias Schelin ”Tasty future brunch” i Växjö – en social och lärorik träffpunkt för matentusiaster som vill kombinera goda smaker med hållbarhet. Deltagarna bjuds in att ta med klimatvänliga rätter till en gemensam frukost och lunch, där maten delas, det minglas och man avnjuter ett mål tillsammans. Syftet är att sprida kunskap om planetvänlig kost och ge inspiration till hållbara val i köket.
På Tasty Future Brunch får deltagarna även chansen att delta i en vänskaplig tävling, där de bästa salta och söta rätterna röstas fram och belönas med priser. Senaste brunchen hölls på MäM - Månelds Magasin i Växjö, där både nya och erfarna deltagare samlades för att utforska mångsidigheten i hållbar mat.
– Vi ville skapa en mötesplats för människor som är nyfikna på relationen mellan mat och klimat och som vill utforska hur enkelt och gott det kan vara att äta hållbart. Tanken är att göra klimatsmart mat tillgängligare och inspirera fler att göra medvetna val, förklarar Paula, som utvecklade idén under sina masterstudier om klimatfrågor.
Med Tasty Future Brunch vill Paula och Tobias skapa en norm kring klimatsmart mat, inte bara i Växjö utan i Sverige i stort. Evenemanget är öppet för alla, oavsett förkunskaper, och syftar till att kombinera lärande med gemenskap och glädje.
– Att äta tillsammans, utbyta idéer och samtidigt lära oss mer om klimatfrågor gör det hela ännu mer meningsfullt, säger Paula och Tobias.