Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Teknikum får ny spetsutbildning

Växjö • Publicerad 19 december 2021
Elever från hela landet kommer kunna söka på samma villkor till utbildningen.
Elever från hela landet kommer kunna söka på samma villkor till utbildningen.Foto: Lena Gunnarsson

Här saknas innehåll

Gymnasieskolan Teknikum i Växjö har fått godkänt av Skolverket att bedriva en riksrekryterande spetsutbildning på teknikprogrammet.

Den nya utbildningen ska genomföras i samarbete med Linnéuniversitetet i Växjö och kommer ge eleverna en bredare kunskap inom teknikvetenskap.

Annons

– Det är fantastiskt roligt att vi får chansen att starta spetsutbildning i teknikvetenskap på Teknikum. Det är ett kvitto på att vi i flera år har bedrivit utbildning i absolut toppklass och nu kommer den att bli ännu bättre, säger Magnus Nilsson, rektor på Teknikprogrammet på Teknikum.

Eleverna kommer att erbjudas universitetskurser inom teknikområdet i första hand under årskurs 3, men även under årskurs 2.

– Denna utbildning blir en viktig del i Teknikums profilering som en attraktiv gymnasieskola med hög teknisk kompetens på alla program, säger Christian Sandahl, verksamhetschef på gymnasiet.

Målsättningen är att utbildningen ska kunna starta redan till höstterminen 2022. Högst 30 elever får påbörja spetsutbildningen varje år.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons