1. Svenska
  2. العربية

Tenje åkte på skidresa över nyår – ”inte en nödvändig resa”

Växjö • Publicerad 10 januari 2021
Anna Tenje (M)
Anna Tenje (M)Foto: LENA GUNNARSSON

Inför jul och nyår uppmanade Folkhälsomyndigheten svenska folket att ta sitt ansvar för att minska spridningen av coronaviruset och i sina nationella allmän råd skriver myndigheten att de ”rekommenderar att man ska tänka igenom om en resa till exempelvis storstäderna, till fjällanläggningen eller till en semesterort där många människor träffas på samma plats är nödvändig”.

Trots det valde Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande i Växjö kommun och andra vice ordförande i Moderaterna, med familj att åka till Idre för skidåkning över nyårshelgen.

På sin Facebooksida skriver Anna Tenje att resan inte var en självklarhet men att de gjorde bedömningen att de kunde ta sig till och från resmålet på ett säkert sätt. De ska ha hyrt en egen stuga, åkt i egen bil och hade med sig all mat.

”Att åka på skidsemester är inget jag försökt dölja men heller inget jag skyltat med av säkerhetsskäl. Hela kommunledningen både i politiken och bland tjänstepersoner var informerade om min resa. Att åka på skidresa är inte en nödvändig resa och har förtroendet för mig blivit skadat ber jag om ursäkt för det”, skriver Anna Tenje på sin Facebooksida.

Läs en intervju med Anna Tenje (M) om resan nedan:

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.