Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Teslabil går inte att styra – bilägare tar strid

Växjö • Publicerad 22 april 2024
Genrebild som inte har med den aktuella händelsen att göra.
Genrebild som inte har med den aktuella händelsen att göra.

En man vill häva ett misslyckat bilköp. Mannen som pendlar in till Växjö köpte en Tesla men elbilen har haft upprepade problem med styrningen och nu har mannen som bor i den västra delen av länet vänt sig till Allmänna reklamationsnämnden (ARN).

Det var i början av förra året som mannen köpte en Tesla för omkring en halv miljon kronor. Men bilen har haft problem med styrväxel vilket har gjort att fordonet utgör en stor fara på vägarna.

Annons

Bilfirman som sålde bilen har trots flera försök inte fått styrningen att fungera och bilen är sedan en tid tillbaka obrukbar. Mannen skriver i sin anmälan att han misstänker att firman använt begagnade reservdelar från externa leverantörer och inte Teslas egna produkter. Mannen vill att ARN ska besluta att han får häva bilköpet, få tillbaka pengarna och få en ekonomisk kompensation för sina kostnader för reklamation, bränsle, bärgning, felsökning samt hyrbilar.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons