Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Träningsprofilerna öppnar nytt gym

Träning ger både kroppslig och mental styrka. Det menar PT-profilen Samuel Blessyn som precis haft premiäröppning av Smoothgym på Dalbo centrum.
– Det här är en långsiktig satsning som är positivt för hela Araby. Vi vill sprida inspiration, säger Samuel och träningskompanjonen Tine Bengtsson.
Växjö • Publicerad 16 februari 2021
Kraftfull satsning på Araby! Genom att öppna Smoothgym här vill vi sprida glädje och inspiration, säger Samuel Blessyn.
Kraftfull satsning på Araby! Genom att öppna Smoothgym här vill vi sprida glädje och inspiration, säger Samuel Blessyn.Foto: David Färdigh

Coops före detta lokaler på Dalbo centrum har förvandlats till Smoothgym, en 400 kvadratmeter stor välutrustad gymanläggning. Bakom satsningen står Samuel Blessyn, entreprenör och känd tränarprofil i Växjö. Efter en motig start där såväl långdragna bygglovsärenden och coronapandemin satte käppar i hjulet så är det nu grönt ljus.

– Det var jobbigt att behöva vänta, men i förra veckan kunde vi öppna gymmet. När beskedet kom så ropade jag, äntligen.

Annons

Samuel är en av pionjärerna inom det som kallas PT, Personlig Tränare. I mitten av 00-talet samarbetade han bland annat med kroppsbyggaren David D-Flex, Sveriges första PT och kändistränare, och genom åren har han bidragit till att allt fler fått upp ögonen för träningens betydelse.

– Kroppen är det viktigaste vi har. Den måste vi alltid prioritera. Genom att träna mår du bättre, både kroppsligt och mentalt. Att hjälpa människor med träning är min stora passion.

Träning på gym har blivit allt populäre de senaste åren, men många tränar tyvärr på fel sätt konstaterar Samuel.

– Tränar man fel är risken att man skadar sig. Jag brukar säga till när jag upptäcker brister i träningen. Tyvärr är det många som inte vågar fråga när de känner sig osäkra. Jag brukar säga, var inte rädda för att fråga. Jag hjälper gärna till.

Gymanläggningar har öppnat i snabb takt över hela Växjö city på senare tid, men på Araby har det saknats ett gym, fram tills nu.

– Vi har fått väldigt positiva reaktioner sedan vi öppnade Smoothgym. Det bor på mycket folk här på Araby, som nu får möjlighet att träna på hemmaplan.

Som kompanjon har han Tine Bengtsson, verksam inom pilates, yoga och personlig träning samt med fitness och hälsa för kvinnor som specialitet.

– Jag kommer leda träningsgrupper för kvinnor framöver.

I nuläget är det individuell träning som gäller. Samuel berättar att de förfogar över Växjös förmodligen bästa uppsättning träningsmaskiner.

– Där är det ingen som slår oss. Vi satsar väldigt mycket på kvalitetsmaskiner.

Annons

Araby har ibland fått rykte om sig att vara en stökig stadsdel, men Samuel och Tine har inte märkt av oro eller några våldsamheter. Tvärtom upplever de området som tryggt.

– Vi har fått ett väldigt bra bemötande, konstaterar Tine.

Att det äntligen satsas på Araby är något som verkligen välkomnas av invånarna menar Samuel.

– Det här blir ett lyft för hela Araby. För oss är det viktigt att kunna bidra med framtidstro och inspiration. Gymmet är tänkt både för träning och som social träffpunkt.

Smoothgym har kapacitet att ta emot mellan 200 och 300 personer per dag, men nu i coronatider är antalet begränsade.

– Med nuvarande coronalag kan vi ta emot 40 besökare åt gången.

Välkomnar träningsbesökarna! Vi har fått ett väldigt positivt bemötande på Araby, berättar Tine Bengtsson.
Välkomnar träningsbesökarna! Vi har fått ett väldigt positivt bemötande på Araby, berättar Tine Bengtsson.Foto: David Färdigh

Någon officiell invigning blir det inte på grund av coronapandemin, men kanske längre fram. Samuel och Tine är framför allt glada över att äntligen kunna öppna anläggningen och få börja jobba igen. Envishet lönar sig.

– Som företagare gäller det att vara uthållig, precis som när man tränar.

Fakta

Samuel Blessyn och Tine Bengtsson

Företag: Smoothgym.

Aktuella: Har precis öppnat gymanläggning i Dalbo centrum på Araby.

Målgrupp: alla åldrar, från ungdomar till pensionärer. Kan även erbjuda enskilda träningspass för kvinnor. Samuel kan också anlitas som PT.

Öppettider: Klockan 06 till 23 alla dagar i veckan.

Det bästa med träning: Ger både kroppslig och mental styrka. Man mår bättre!

Att förebygga krämpor och sjukdomar: Coronapandemin har ytterligare förstärkt budskapet om värdet av att hålla sig i form. Övervikt är en stor hälsofara och har inneburit en riskfaktor i coronapandemin.

Om Araby: Det är ett lugnt och vänligt område. Vi har fått ett fantastiskt bra bemötande.

Motto: Styrka och uthållighet!

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons