Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Treåring hittad okontaktbar i parkerad bil i Växjö – vårdas på sjukhuset

En treårig pojke fick föras till Växjö lasarett med ambulans efter att ha hittats i en bil på Arabyområdet på fredagen. Pojkens vårdnadshavare misstänks nu för grovt vållande till kroppsskada.
Växjö • Publicerad 21 juni 2022
Akuten på Växjö lasarett.
Akuten på Växjö lasarett.Foto: Montage/Smålandsposten

Vid halv tvåtiden på fredagseftermiddagen slog någon larm till SOS om att ett litet barn låg okontaktbar i en parkerad bil på en gata på Arabyområdet i Växjö.

– Det var en treårig pojke som fick föras till Växjö lasarett. Han ska ha varit okontaktbar. Jag vill inte gå in på mer detaljer om skadeläget eller händelsen i sig eftersom det är en åklagarledd utredning, säger Rickard Lundqvist vid polisens ledningscentral i Malmö.

Annons

Kan pojken ha blivit medvetslös i bilen på grund av värmen?

– Jag vill inte gå in på detaljer kring hur pojken kan ha hamnat i det tillståndet. Han är nu under vård på lasarettet och jag får hänvisa till vården om tillståndet, fortsätter Rickard Lundqvist.

Han berättar att polisen har upprättat en anmälan om grovt vållande till kroppsskada och att en av pojkens vårdnadshavare misstänks för brottet.

Jourhavande förundersökningsledare vid Kronobergspolisen vill inte uttala sig utan hänvisade på fredagskvällen till presstjänsten.

På kvällen meddelade Region Kronoberg att treåringens tillstånd betecknas som stabilt. Han fick först intensivvård i Växjö men har nu förts till Universitetssjukhuset i Lund för vidare vård.

Jesper MarkenSkicka e-post
Erik EricsonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons