Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Tufft vårdplatsläge på sjukhusen – Region Kronoberg vädjar till invånarna

Kronoberg • Publicerad 14 augusti 2022
Foto: URBAN NILSSON

Region Kronoberg vädjar till invånarna om att inte söka akut vård i onödan. Detta efter att vårdplatsläget är ansträngt och att det väntas bli höga temperaturer i helgen, vilket riskerar att öka belastningen ytterligare.

– Den som behöver vård ska självklart söka hjälp. I första hand ska man söka vård på sin vårdcentral under dagtid. Man kan också kontakta 1177 dygnet runt för råd om vård. Den som är allvarligt och akut sjuk ska söka vård på akuten, därför är det viktigt att vi inte belastar akuten med andra typer av lindrigare besvär, säger Carina Pettersson, biträdande sjukhuschef.

Annons

En del medarbetare på sjukhusen i länet har fortfarande semester och antalet vårdplatser är begränsat.

Den kommande helgen är den sista helgen som akutverksamheten i Ljungby och Växjö samordnas i Växjö. Patienter som inte är svårt sjuka hänvisas vidare till akuten i Växjö eller till primärvården.

Från och med nästa vecka kommer fler vårdplatser successivt att öppnas upp. Då återgår också båda akutverksamheterna till ordinarie verksamhet.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons