Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Tullen gjorde rekordbeslag av vattenpipstobak i Kronoberg

Kronoberg • Publicerad 2 maj 2022
Bilden är en genrebild.
Bilden är en genrebild.Foto: Bildbyrån

2021 var ett rekordår i Kronoberg när det gäller beslag av illegal vattenpipstobak. Drygt ett halv ton togs i beslag i länet förra året, jämfört med 5,8 kilo året innan dess.

Det här gör att Kronoberg sticker ut i statistiken över beslag av illegal vattenpipstobak tillsammans med Skåne, Stockholm, och Kalmar. Sammanlagt beslagtogs över 5,6 ton i regionerna.

Annons

– Det är inga amatörer som håller på med den här kriminella verksamheten. De vet hur de ska producera olika tobaksprodukter och sedan distribuera sina olagliga varor, både inom Sverige och utomlands, kommenterar Oscar Lindvall, biträdande enhetschef på Tullverkets kontrollavdelning Syd, i ett pressmeddelande.

Tullverkets beslag av vattenpipstobak och övriga tobaksprodukter som röktobak och tuggtobak har stadigt ökat sedan 2019. I fjol tog Tullverket 7,4 ton vattenpipstobak i beslag i hela landet, jämfört med 6,3 ton året dessförinnan.

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons